CARDINAUX ”NALLE”
1977   1983

Vår första belgare mötte vi hemma hos Ulla-Carin Totney, Kennel Foxfire. Där bodde bland annat den mycket stolta och vackra hanen Adonis du Boscaille ”Uncas”. Det sa klick direkt, kärlek vid första ögonkastet.

Ulla-Carin berättade att det fanns en hanvalp efter ”Uncas” kvar hos Fam. Lindmark, uppfödare i närheten av Skänninge. Vi slängde oss på telefonen och nästa morgon stod vi förväntansfulla och knackade på familjen Lindmarks dörr. Nalle stormade in i våra liv………

Livet med Nalle var en dans på rosor. En kille som var mycket snygg, mentalt mycket stabil och med stor karisma. Han hade allt och vi var mycket stolta!

Vi reste runt på utställningar där han fick mycket bra placeringar. Han fick certifikat och CACIB både i Sverige och Norge. Nalle gjorde ett mentaltest (Korning) 1979 med godkänt resultat. Det var på rasklubbens första eget arrangerade korning i Örebro.

Allt var frid och fröjd när Nalle helt plötsligt fick svårigheter att äta och dricka. Veterinärerna gissade på en mycket svår infektion i nos och svalg. Tyvärr gick det inte att bota med mediciner och till slut fick Nalle lugnt somna in.

En storhet försvann ur vårt liv men minnet av Nalle kommer alltid finnas kvar hos oss. Tack vår drömprins Nalle Puh, vi älskar dig!