CILLI VOM FLOESSERDORF ”CILLI”
1984   1985

Mötet med den strävhåriga varianten gjorde vi tillsammans med Gunnel Ferm, Kennel Subtils. Gunnel blev vår tolk i kontakten med Lucie och Fred Schmid-Joggi, Schweitz.

Vi träffade Fred och Lucie på den tyska specialutställningen i Seitingen. Detta första möte med laekenois var mycket imponerande. Laekenflocken bestod av Fred, Lucie med sina laekenois Nicole Porretta, Fedor v. Sisgau, Flo Porretta och den fyra månaders gamla Cilli.

Vi umgicks hela helgen med Fred och Lucie som lärde oss laekenois. Vi märkte att vi snart fick ingå i flocken och om någon avvek så blev det alltid oro. Fedor som var hundarnas flockledare visade sig vara mycket dominant med enormt stor karisma. Andra belgare som var i närheten vek snabbt undan för ”Kung Fedor” om han beordrade det.

Efter fyra månaders karantän kom då äntligen Cilli hem till oss och därefter följde två månaders hemkarantän. Tiden gick och vi planerade för Cilli’s debut i utställningsringen och anmälan till karaktärsprov.

Helt plötsligt rycks allt ifrån oss. Cilli leker på gården med en tervuerenhane (Fannyhills Alexandre-Leon) då vi hör tåget signalera frenetiskt flera gånger. Vi förstår att något är fel och rusar ut, där möts vi av en ensam tervueren. Hans rusar då ner till järnvägen och hittar efter ett kort sökande Cilli påkörd av tåget. Efter ilfart till djursjukhuset i Örebro kunde det bara konstateras att Cilli var död.

Vi älskar dig Cilli och är glada för den tid vi fick tillsammans med dig!