DIZZA VOM FLOESSERDORF ”DIZA”
1986   1995

I den stora sorgen och saknaden efter Cilli’s plötsliga död insåg vi att Laekenois var ett måste för oss.

Efter kontakt med Cilli’s uppfödare blev vi erbjuden en helsyster till Cilli. Diza och hennes bror Dingo, som Eleanor Dahlberg, Kennel El-Jo-Mi´s importerade, kom tillsammans med Lucie och Fred till Arlanda. Karantänspersonalen var på plats vid tullen och forslade iväg syskonen till fyra månaders karantän. Lucie grät efter sina barn. Lucie och Fred stannade några dagar hos oss och det blev rundtur i Stockholm, fiske i Nynäshamns skärgård och en guidad tur runt Åsbro (vilket man gör ganska snabbt).

Efter lång väntan kom då äntligen Diza hem till oss. Hon var så glad och nyfiken på allt och alla. Diza tävlade på utställningar med fina placeringar, lydnad, spår, godkänt karaktärsprov och Korad.

Då vi senare tyckte att det var dags för en valpkull blev vi glada att Svein Mobaek, Norge, tagit in en mycket bra hane, Dutchmanof the Orchid’s Home, som skulle passa vår Diza. Valparna föddes 1987 och glädjen var mycket stor. Diza var en fantastiskt omsorgsfull moder och vid cirka 3-4 veckor började hon att kast upp mat åt valparna. Ibland fick dom alltså mat av oss och mellanmål av sin mamma. Något vi fick se på videofilm när Diza och hennes syskon växte upp i Schweitz var att både pappa Fedor och mamma Nicole hjälptes åt att kasta upp mat/foder (spy upp) åt sina valpar.

Diza fick två valpkullar till. Den andra 1989 med vår Hassan van Kriekebos och den tredje kullen 1991 med Zhale Rough Justice, ägare Carina Wallin. Diza opererades vid flera tillfällen för juvertumörer men till sist spred sig cancern till andra delar av de inre organen.

Diza var en mycket bra start på vår laekenois stam. Hon var en tik som stod med alla fyra tassarna på jorden, mycket stabil och säker. Vi är tacksamma att fått lära känna denna stora personlighet. Vi älskar dig Dizen fisen gotte grisen!