HASSAN VAN KRIEKEBOS ”HASSAN”
1983   1995

Hassan den store kom till oss som sexåring. Han hade använts flitigt på kontinenten av ett flertal olika uppfödare. Evelyn och Dany Comein tyckte att det fanns så mycket efter honom och erbjöd oss en fantastisk chans att få köpa honom till Norden.

Hassan var skicklig på att klättra och hoppa så karantänspersonalen blev tvungna att sätta nättak på hans box inomhus för att han inte skulle rymma. Efter fyra långa månaders karantän undrade vi vad vi fått, en helt otrimmad laekenois med enorm päls. Han såg ut som ett får.

Hassan trädde in i flocken som den klara ledaren och våra övriga belgare accepterade detta på en gång. Han blev snart vår keliga nallebjörn som inte fick nog av kel. Som gammal hundgårdshund var han inte van vid kel och familjelivet. Som tur är hade vi videofilmat Dany när han tränade lydnad med Hassan för att snabbt lära oss vardagskommandon så att vi skulle förstå varandra.

Hassan blev pappa till två kullar i Norge, två kullar i Sverige och hans blodslinjer lever vidare i hans otaliga barn, barnbarn o.s.v. i hela världen.
Ett hårt liv gjorde att åldern så småningom tog ut sin rätt. En helt underbar och karismatisk hane som vi är glada att vi fått träffa. Vi försökte göra hans sista år så skönt som möjligt. Vi älskar dig vår stora Nalle Björn och tack för allt!