HEXEN HOUSE RINGIL ”RINGIL”
1993   2000

Vilken speciell kille Ringil var, han kom till oss och var säker på att han ägde allt och alla. Han hade mycket bestämda åsikter, gick det så gick det. Snygg som få, vilket han mycket väl visste.

.På sin första utställning som fyra månaders valp arrangerad av rasklubben blev han både BIR och BIS valp. Vi var mycket stolta. Den dagen drabbades vi av ett förskräckligt åskväder. Det var som ett lock lades på himlen och allt blev mycket tyst och tryckt. Plötsligt började det ösregna i kombination med åskknallar och blixtar. Vi sprang med Ringil till ett serveringstält men dessvärre hamnar vi på varsin sida om en tältstolpe, folk tryckte på och många i panik. Då smäller det till ovanför huvudet på oss och alla skriker. Ringil som hamnat mellan oss och andra får panik. Efter denna händelse fick han problem med skott och åska. Jag blev nog själv ganska omskakad efter detta.

Ringil fick en valpkull tillsammans med Xentric Khaida of Eager 1995. Han drabbades av akut tarmbrock och att operera honom var enligt veterinären ingen garanti att det skulle bli bra. Busen Ringel Pingelben, vi älskar dig!