URINSTINKTERNA VAKNAR

Efter mycket förberedelser, planering och annonsering så var det dags för vår stora dag, VALLHUNDAR IN ACTION.

Tyvärr efter påtryckningar både per telefon och muntligt bland våra belgarvänner, så kom det bara EN belgare tillslut. Vi bugar och tackar Kerstin och Busy för en fantastisk upplevelse som vi sent kommer att glömma, vi njöt alla i fulla drag.

Samtliga hundar och ägare som kom var helt amatörer men det var svårt att se när hundarnas instinkter ”vaknade upp”.

Vi fick alla se en Belgisk Vallhund/Tervueren med massor av humor, glädje , listighet och framför allt otroliga vallanlag. Man kunde se att Busy var i sitt RÄTTA element och vi förstår vad belgarna främst användes som förr i tiden. Vallanlagen sitter djupt rotat i deras själ och det är inget man måste träna in, det finns bara där.

Våran mycket duktiga instruktör Heléne och ägare till dom fina Gutefåren, tog sig an hund efter hund och gav oss alla tips och råd vad som gällde för just den hunden och ägare. Efter många års erfarenhet av olika vallhundsraser så kunde Heléne redogöra för oss hur olika våra raser arbetar. Heléne som har ett otroligt tålamod och lugn, fick ibland svårt att stoppa oss amatörer som blev så exalterade och hade svårt att sluta valla när allt gick så bra. Dagen gick snabbt mot sitt slut och samtliga var helnöjda och beslutsamma att detta var inte sista gången dom skulle valla med sina hundar.

Busy

Busy

Elin, Zimba och Mischa

Fajta

Kerstin och Busy

Kerstin och Busy

Linda och Othello

Linda och Othello

Lotta, Anka och Bobitaz

Lotta och Chezzie

Othello

Per och Fajta

Vallning utan hund.

Vill även passa på att sända en stor KRAM och TACK till våran Linda Nilsson för hennes entusiastiska hjälp att genomföra detta och att få se din ”Collie-bollen” Othello´s vallanlag plötsligt vakna. Stort TACK och KRAM även till er alla som förgyllde dagen med era underbara vallhundar:
Kerstin Johansson med sin Tervueren, Busy 4 år.
Lotta Arne med sina Pumi, Chezzie 5 år, Anka 3 år och lilla busan Bobitaz 5 månader.
Elin Hylander med sina Sheltie, Zimba 6 år och Mischa 3 år.
Per Bengtson med sin Kelpie, Fajta 5 år.
Linda Nilsson med sin Collie, Othello 8 månader.
Heléne Holmgren med sin Kelpie och Gutefåren.