VALTELINA VAN DE HOGE LAER ”FLEUR”
1997-06-01  2010-04-06  
Oförglömliga

Mötet med 4 månaders gamla Fleur på Laeken-inventeringen i Belgien var enormt positivt. Vi kan förstå att uppfödaren hade svårt att släppa henne. Hon tog oss alla med storm vi blev helt förälskade. Mycket nyfiken och orädd för allt och alla.
Det kändes svårt att vi var tvungna att så snabbt ta farväl av henne efter bara en dags umgänge med henne. Men reglerna är hårda för att få komma in i Sverige.
Fleur lämnades hos familjen Bopp i Danmark och i ca. 6 månader fick hon bo där. Väntan blev längre än vad som var tänkt från början pga att hennes antikroppar inte var tillräckliga.
Men på Fleurs 1 årsdag tog äntligen vår långa väntan slut och vi fick äntligen hämta hem henne till oss.
Hennes vackra utseénde, enorma päls och härliga utstrålning gjorde att många började fråga om hon skulle gå i avel och var i så fall intresserade av en valp.
Fleur parades första gången 1999 med en engelsk importerad hane med enorm karisma, Vanistica Equinox. Efter många påtryckningar från valpspekulanter så parades Fleur en andra gång 2004 med den ståtliga finska importen Donatrix Hyvä Suomi.
Fleur alias Flörkis är en underbar tik som ger oss så mycket, vi är tacksamma att hon fick komma till oss. Tack!

 

 

BERT-DOISLAGOS ”BERT”
2001-10-25

Bert är en sprallig och busig Portugisisk Vattenhund. Han följde med oss hem efter julfirande tillsammans med Anitas syster och familj. Tanken var först att vi skulle ta med honom hem för miljöträning, men ett sådant charmtroll kunde vi inte lämna tillbaka utan han blev kvar hos oss.
Bert var något nytt för oss, vi har ju mest bara erfarenhet av belgare. Väluppfostrad redan i valplådan, mycket lätt att ha att göra med och en fantastisk duktig att fostra valpar när vi haft det.
Eva våran dotter har tränat och tävlat bl.a. agility, men pga hennes studier har hon blivit tvungen att lägga allt detta på hyllan.
Han är mycket förälskad i vatten och badar mer än gärna både i små pölar till stora hav.
Vi är glada att Bert kom till oss med alla sina upptåg, Bert-skärt, Bert-Ola, Bertan och Rump-Nisse. Tack syrran och Bertil!